Welkom bij het professionaliseringsprogramma de ‘Leraar als Professional’ (LaP) van EduCares

slider3Hierin staat de leraar als persoon centraal, bedoeld om de deskundigheid te bevorderen door inzicht te bieden in de persoonlijke kwaliteiten, opvattingen en motivatie.
Het is door wetenschappers van de Open Universiteit, in samenwerking met leraren ontwikkeld. In de praktijk is gebleken dat het programma een leraar helpt op een gedegen wijze beter inzicht te krijgen in zijn manier van werken. Het programma zal uw zelfreflectie bevorderen en u helpen uw beroep nog beter uit te voeren.

Uit onderzoek blijkt dat persoonlijke opvattingen van de leraar over zijn verantwoordelijkheid, over zijn beroep  en motivatie onderbelicht en onbesproken blijven. Toch is aangetoond dat deze aspecten een cruciale rol spelen in het huidig handelen maar ook bij de verdere ontwikkeling van de leraar. U zult dagelijks ervaren dat uw persoonlijke kwaliteiten belangrijk zijn om uw werk goed te doen. Voor leerlingen blijken de persoonlijke kwaliteiten van leraren doorslaggevend te zijn. Deze kwaliteiten bepalen of de leerlingen geboeid raken en worden gestimuleerd tot leren. Alle reden om meer duidelijkheid te krijgen over uw persoonlijke kwaliteiten. Deze persoonlijke kwaliteiten  bespreekbaar maken en te zoeken naar verbeteringen kan met het programma de ‘Leraar als professional’.

Volgende: Waaruit bestaat het programma de ‘Leraar als persoon’?